Όμηρος Χαλβατζούλης Thorax Heart

Όμηρος Χαλβατζούλης

Καρδιοχειρουργός

the bio.

Ο Όμηρος Χαλβατζούλης είναι καρδιοχειρουργός

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, παντρεμένος με την Άννα Αρχοντίδου και πατέρας δυο παιδιών .

Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί και στη συνέχεια από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αφού ολοκλήρωσε το αγροτικό του ιατρείο, εκπαιδεύτηκε στη γενική χειρουργική στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Ειδικεύτηκε στην χειρουργική καρδιάς – θώρακος στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στην πανεπιστημιακή καρδιοχειρουργική κλινική.

Μετά τη λήψη της ειδικότητας, εργάστηκε ως χειρουργός θώρακος- καρδιάς- αγγείων, στο ιδιωτικό νοσοκομείο FillipVtori cardiosurgery clinic, Skopje, υπό τον ακαδημαϊκό καθηγητή Jan Mitrev.

Στην συνεχεία εργάστηκε ως καρδιοχειρουργός, στο ιδιωτικό νοσοκομείο Centre CardioThoracique de Monaco ( CCM ) στο πριγκιπάτο του Μονακό. Πραγματοποιώντας ένα μεγάλο όνειρο του να γίνει ο πρώτος Έλληνας ιατρός που γίνεται δεκτός από τον πρωτοπόρο και πρωτεργάτη στην ιστορία της καρδιοχειρουργικής καθηγητή Vincent M. Dor (επέμβαση DOR) . Υπό την διεύθυνση και καθοδήγηση του παγκοσμίου φήμης καθηγητή Gilles Dreyfus απέκτησε εμπειρία σε πιο πολύπλοκες και προηγμένες επεμβάσεις κυρίως στο πεδίο της μιτροειδούς βαλβίδας στο οποίο ο καθηγητής Gilles Dreyfus αποτελεί τον κορυφαίο στον κόσμο .

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες συνέδρια σαν ομιλητής, σχολιαστής και μέλος προεδρείου τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Έχει συγγράψει δεκάδες ερευνητικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ εργασίες του έχουν βραβευθεί.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, αναλαμβάνει θέση καρδιοχειρουργού στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο.

Από το 2017 είναι ο διευθυντής και επιστημονικά υπεύθυνος της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ένα νεοσύστατο και βασισμένο στα ευρωπαϊκά πρότυπα τμήμα μετά την σύμπραξη του Ομίλου ΙΑΣΩ με την Thorax Heart.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Θώρακος και Καρδιάς (όπου υπήρξε και μέλος του πρώτου διοικητικού συμβουλίου).