Ελευθέριος Χαλβατζούλης Thorax Heart

Ελευθέριος Χαλβατζούλης

Χειρουργός Θώρακος

the bio.

Ο Ελευθέριος Χαλβατζούλης είναι υπεύθυνος του θωρακοχειρουργικού τμήματος

Ο  Χαλβατζούλης Ελευθέριος γεννήθηκε και μεγάλωσε  στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 12ο Λύκειο Θεσσαλονίκης  και στη συνέχεια από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αφού ολοκλήρωσε την  υπηρεσία υπαίθρου στο Π.Ι. Μεγαπλατάνου – Κ.Υ. Αριδαίας εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου.

Ειδικεύτηκε επί τριετία στη Γενική Χειρουργική στην Ε’ Χειρουργική Kλινική του Γ.Π.Ν. Θεσσαλονίκης Ιπποκρατείου και στη συνεχεία ειδικεύτηκε στην Χειρουργική Θώρακος – Καρδιάς στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου. Απέκτησε την ειδικότητα Χειρουργικής Θώρακος τον Μάιο του 2010.

Μετά τη λήψη της ειδικότητας, εργάστηκε επί τετραετία ως ειδικός Χειρουργός Θώρακος στη μεγαλύτερο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος στην Γερμάνια στη Ruhrlandklinik, Westdeutsches Lungenzentrum am Universitätsklinikum Essen, στην Θωρακοχειρουργική κλινική (Abteilung der Thoraxchirurgie und thorakale Endoskopie) στο Έσσεν.

Εκεί υπό την διεύθυνση και καθοδήγηση του παγκοσμίου φήμης καθηγητή Θωρακοχειρουργικής Γεωργίου Σταμάτη απέκτησε εμπειρία σε πολύπλοκες και προηγμένες Θωρακοχειρουργικές και Θωρακοσκοπικές επεμβάσεις.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως Θώρακο-Καρδιοχειρουργός στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και από το 2018 είναι υπεύθυνος του Θωρακοχειρουργικού τμήματος της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες συνέδρια σαν ομιλητής, σχολιαστής και μέλος προεδρείου τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Έχει συγγράψει πολλά ερευνητικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.